"Іскандери" вже давно не сміються: Стало відомо, як оточення Путіна намається врятуватися від санкцій

Представники російської еліти, у яких є рахунки за кордоном, пропонують випустити в РФ облігації державної валютної позики, які забезпечили б їм більший дохід і анонімність, ніж банківські депозити.

Ілюстрація:pravda.if.ua

Ризик нових санкцій США змушує російський істеблішмент повертати грошові активи з-за кордону і вигадувати неординарні способи, як це зробити з мінімумом втрат. Про це повідомляє Reuters, інформують Патріоти України.

"Чутки про те, що список фізосіб і юросіб під санкціями може бути розширений змушують багатьох російських топів заводити гроші назад в Росію", - повідомило джерело на фінансовому ринку.

В якості головної ідеї представники російської еліти, у яких є рахунки за кордоном, пропонують випустити облігації державної валютної позики, які забезпечили б їм більший дохід і анонімність, ніж банківські депозити.

Зокрема, топ-менеджер в російському державному банку відзначив, що близькі до президента РФ Путіна бізнесмени лобіюють випуск Мінфіном спеціальних інструментів за прикладом облігацій внутрішньої валютної позики, у які хотіли б вкласти повернуті в країну гроші і заробити на цьому.

Ще одне високопоставлене джерело, що має зв'язки в бізнес-колах і Кремлі, підкреслює, що внутрішні валютні облігації також можуть знадобитися в разі поширення санкцій на суверенний борг Росії.

При цьому в російському Мінфіні відмовилися коментувати дану тему

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...