Істерика в МЗС Росії: Україна розкрила карти Кремля щодо Мінська-2

У РФ вважають, що переговорники від України повинні утримуватися від "розголошення" нюансів зустрічей в Мінську, що зводить нанівець "зусилля по врегулюванню" на Донбасі.

Марія Захарова. Фото:ria.ru

Влада Росії вважає, що Україна нібито дискредитує мінський процес по відновленню миру на Донбасі, коли оприлюднює деталі переговорів. Про це 29 січня в Москві заявила речник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляють Патріоти України зпосиланням на РИА Новости.

За її словами, переговорники від України повинні утримуватися від "розголошення" нюансів зустрічей в Мінську, що зводить нанівець "зусилля по врегулюванню" на Донбасі, частину якого контролюють російські окупанти.

"Дуже дивно бачити і чути, як члени делегації України в Контактній групі намагаються всіляко дискредитувати прикладені зусилля по мирному процесу розв'язання конфлікту. Йдеться про заяви, які роблять українські переговорники", - сказала Захарова на брифінгу, уточнивши, що ці заяви Києва стосувалися "запропонованих Донбасом поправок" і були зроблені одразу після закінчення засідання контактної групи 27 січня.

"Ці коментарі, які робляться на публіку замість того, щоб бути зверненими до своїх опонентів, все це, звичайно, від лукавого, і все це, звичайно, не веде ні до якого конструктиву, і тим більше не сприяє ефективній роботі", - підкреслила Захарова, не уточнивши, хто в цьому випадку є опонентом України - Росія чи її маріонетки в Донецьку та Луганську.

Захарова також "висловила стурбованість" тим, що представники України "систематично виносять на публіку деталі, які розкривають суть переговорів" всупереч початковим домовленостям про їх конфіденційність.

Захарова зазначила, що за подібну поведінку представники України неодноразово піддавалися критиці в рамках самої контактної групи, і підкреслила, що "потрібно фокусуватися на конструктивній роботі, а не відмовлятися від діалогу з Донбасом, а потім виносити на публіку те, що необхідно обговорювати за столом переговорів".

"Закликаємо наших українських партнерів утриматися від подібних дій у майбутньому, а представників ОБСЄ в контактній групі - зробити кроки, щоб такі інциденти більше не повторювалися", - сказала Захарова.

Нагадаємо, 27 січня терористи "ДНР" заявили про своє право на зміну Основного закону України.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...