Юрій Луценко в середу обіцяє внести у парламенті кандидатуру нового прем'єра (відео)

Голова фракції БПП зазначив, що його політсила погодила між собою єдину кандидатура на посаду глави уряду. А завтра винесе її на раду коаліції.

Юрій Луценко

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Юрій Луценко заявив, що в середу, 23 березня, на раді коаліції внесе кандидатуру нового прем'єр-міністра. Про це політик заявив у програмі "Вечірній прайм" на телеканалі "112", зазначають Патріоти України.

"Якщо уряд недієздатний, то треба його міняти. Це давня позиція БПП, але для того, щоб припинити всі маневри, хто внесе кандидатуру, хто оголосить програму уряду та інше, я ініціюю у середу о 12-й годині нараду фракцій коаліції, точніше кажучи, колишньої коаліції, для того, щоб внести пропозиції щодо майбутнього прем'єр-міністра і складу його уряду", - сказав Луценко.

Він уточнив, що у фракції БПП є своя кандидатура на посаду глави уряду і її обов'язково буде внесено на засіданні коаліції у середу з тим, "щоб формалізувати цей процес".

Також Луценко заперечує слова лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко про те, що внаслідок кадрових перестановок у Кабміні у відставку піде практично весь склад уряду, а Арсеній Яценюк збереже за собою посаду прем'єр-міністра.

"Я настільки люблю Юлію Володимирівну, що не хотів би її спростовувати, але тут вона не зовсім права. Вона точно знає, що ми з нею удвох підписалися під прізвищем наступного кандидата в прем'єр-міністри і це питання узгоджено між нашими фракціями. Тому жодних кулуарних інтриг не буде. Ми з нею говоримо про все чесно і відверто, і сподіваюся, що вже в середу ми займемо з нею спільну позицію щодо відставки нинішнього уряду і формування наступного, але для цього потрібно, щоб до нас приєдналися депутати від "Народного фронту", - зазначив лідер БПП.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...