Із запитом про розгортання миротворчої місії на Донбасі Порошенко звернувся до Радбезу ООН (відео)

Український президент привітав початок обміну думками між членами Ради безпеки в цьому питанні.​

Петро Порошенко на Радбезі ООН. Фото:ТСН

Президент України Петро Порошенко підтвердив запит України до Ради безпеки ООН щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі. Про це Порошенко повідомив під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН з питань миротворчості сьогодні в Нью-Йорку, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"З метою відновлення миру в моїй країні навесні 2015 роки я офіційно просив голову Ради безпеки почати відповідні процедури розгортання миротворчої операції ООН в Україні", - нагадав Порошенко. "З тих пір вона набуває додаткової актуальності. Ситуація в регіоні Донбасу не покращується. Незважаючи на неодноразові ініціативи про припинення вогню, люди продовжують страждати", - додав глава держави.

Він зазначив, що місія з моніторингу прав людини в Україні зафіксувала 161 жертву серед цивільних (26 загиблих і 135 поранених), пов'язаних з конфліктом на Донбасі, в період з середини травня по серпень 2017 року.

"Просто подумайте про ці цифри. І це відбувається в XXI столітті в самому серці Європи. Права людей на життя, свободу, свободу слова, свободу совісті продовжують порушуватися щодня. Їх (людей на окупованому Донбасі - ред) можуть вбити тільки тому, що вони ходять в "неправильну" церкву, говорять "неправильною" мовою або якщо вони просто не згодні", - додав президент.

"У зв'язку з цим я хотів би ще раз підтвердити мій запит до Ради безпеки ООН розгорнути миротворців на Донбасі. Ми повинні йти далі на цьому шляху, чим раніше - тим краще", - заявив президент.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...