Ізгої партії Порошенка: Луценко обізвав Томенка і Фірсова

Юрій Луценко заявив, що дострокове позбавлення мандатів цих нардепів - цілком законне.

Юрій Луценко. Фото: skelet-info.org.

Лідер «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко вважає, що його політсила діяла згідно чинного законодавства, коли припиняла повноваження двох народних депутатів – Миколи Томенка та Єгора Фірсова. Оскільки дані нардепи, будучи обраними по списках партії, самовільно її покинули і відповідно до Конституції мають бути достроково позбавлені мандатів. Про це повідомляє прес-служба БПП, передають Патріоти України.

Юрій Луценко зазначив, що жоден депутат не був виключений із БПП, коли займав свою окрему позицію у висловлюваннях чи голосуванні. На його думку, той хто виходить із фракції, будучи обраним по спискам, за які голосували люди, не може бути народним депутатом.

«Пан Фірсов і пан Томенко заявили про вихід із нашої фракції. Таким чином, вони отримали статус «тушки», яка вийшла самостійно із фракції, і, згідно з Конституцією (стаття 81), мають бути достроково позбавлені мандатів. Це норма Конституції, а наша партія, як законослухняна, її виконує», – повідомив лідер БПП. Луценко розповів, що Фірсов з часу свого обрання депутатом не написав жодного законопроекту, проте зробив багато гучних заяв. Він вважає, що виходом із фракції Фірсов хотів підкреслити свою особливість.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...