Кадри, які вирішують все: Екс-заступника головного поліцейського Хмельниччини, що займався поборами з підлеглих, поновили на посаді

Суд дійшов до висновку, що дисциплінарне стягнення щодо В.Марчука у вигляді звільнення застосовано незаконно.

В.Марчука поновили на посаді. Фото: Главком.

Екс-заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимир Марчук ">Колишній заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимир Марчук поновився на займаній посаді. Про це свідчить постанова Хмельницького окружного адміністративного суду від 6 березня, пишуть Патріоти України з посиланням на НГП.

Марчук оскаржував у суді два накази Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області від 20 жовтня 2016 року. Перший за №1107 стосувався порушення службової дисципліни та притягнення до адміністративної відповідальності. Інший №326о/с мав на меті його звільнення зі служби в поліції на підставі п. 6 ч. 1 ст. 77 Закону України «Про Національну поліцію» у зв’язку з реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби.

Як стало відомо, начальник обласної поліції генерал поліції третього рангу Микола Семенишин 19 жовтня 2016 року призначив службове розслідування.

Досудовим розслідуванням з’ясовано, що у період з грудня 2015 року Марчук неодноразово ставив вимогу керівникам структурних та територіальних підрозділів ГУНП про перерахунок коштів на суму 5000 грн на картку ПАТ КБ «Приватбанк», що належить близькій до екс-правоохоронця особі.

Згідно з ухвалою Печерського районного суду Києва від 26 вересня, «мзду» платили начальник відділення забезпечення автотранспортом, начальник сектора превенції Хмельницького ВП, інспектор сектора контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП, інспектор УОАЗОР ГУНП.

Суддя Хмельницького окружного адмінсуду Петро Салюк витребував письмові пояснення у ГПУ про хід та стадію зазначеного кримінального провадження щодо Марчука. У відповіді правоохоронців говорилося, що на 1 лютого 2017 року досудове розслідування триває, підозра про вчинення кримінальних правопорушень Марчуку не повідомлялася, запобіжні заходи стосовно останнього не застосовувалися.

«Враховуючи вищезазначене, судовим розглядом встановлено, що факт порушення службової дисципліни з боку заступника начальника ГУНП в Хмельницькій області полковника поліції Марчука не доведений. Остаточне рішення по кримінальному провадженню № 42016000000000971 не прийняте… Суд приходить до висновку, що застосування дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення, яке є крайнім заходом дисциплінарного впливу, застосовано за відсутності правових підстав, без урахування усіх обставин у справі та дотримання принципу пропорційності між вчиненим дисциплінарним проступком та мірою дисциплінарної відповідальності», – сказано у судовому рішенні.

Також суддя Салюк у постанові наголосив про негайне поновлення Володимира Марчука на посаді заступника начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...