"Караюча рука" дядечка Дональда: США попередили Росію про наслідки демаршу "Газпрому" проти України

Сполучені Штати задіяли власні канали задля підтримки України. Москва врешті-решт дорого заплатить за "вожжу под хвост" свого вождя.

Хізер НойєртСША розраховують на те, що Газпром відновить поставки газу в Україну і не використовуватиме ресурс в якості політичної зброї. Про це заявила офіційний представник держдепартаменту США Хізер Нойєрт, зазначають Патріоти України.

"Постачання і транзит газу ніколи не повинні бути політичною зброєю. Ми очікуємо, що Газпром поставлятиме газ в український транзитний трубопровід у відповідності з рішенням Стокгольмського арбітражу", – написала Нойєрт у своєму Twitter. Високопосадовець додала, що Росія повинна довести, що є надійним постачальником газу.

Треба розуміти, що за стриманими дипломатичними заявами Білого дому криється потужний тиск та наполеглива робота. І, безумовно, США скористаються промахом Москви задля зміцнення свого впливу на світовому газовому ринку. Непродумана рефлексія Кремля на поразку в Стокгольмському арбітражі вже нанесла репутації «Газпрому» суттєві збитки, і прискорить процес витиснення "газової палиці" Путіна з європейського ринку. Єдиного, після України, котрий давав сталий прибуток російському монополісту в щорічні десятки мільярдів євро.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...