Кардинальне рішення: Шокін вже подав заяву про відставку

Генпрокурор погодився піти зі своєї посади.

Віктор Шокін. Фото:www.bbc.com

Генеральний прокурор Віктор Шокін вранці передав президенту Петру Порошенко заяву про відставку. Про це виданню LB.ua повідомило інформоване джерело, зазначають Патріоти України.

Порошенко раніше заявив, що зустрічався вранці з Шокіним для того, щоб попросити його піти з Генпрокуратури.

"Сьогодні вранці я зустрічався і мав ґрунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку. Віктор Шокін впровадив ті реформи, яким в ГПУ чинили опір десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань, тощо.

Це з одного боку. З іншого, ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. і саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку Генпрокурора", - повідомив Порошенко в своєму зверненні до народу.

Нагадаємо, Шокін зайняв посаду генпрокурора рік тому. 11 лютого 2015 року 62-річний заступник відправленого у відставку генпрокурора Віталія Ярема пішов на підвищення і був затверджений президентом на посаді нового керівника ГПУ.

За Конституцією, Президент призначає та звільняє генпрокурора за згодою Верховної Ради.

Внесений у базу РФ як "терорист-смертник": Помічник Джемілєва розповів про своє затримання в аеропорту Кишинева

неділя, 5 травень 2024, 21:58

Кримський татарин Ерол Велієв, якого 4 травня затримували в аеропорту Кишинева під час його повернення до України. Про це розповів QIRIM.Media подробиці інциденту в Молдові, передають Патріоти України. За словами Велієва, після прибуття в аеропорт він ...

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...