Каталонія проведе референдум про незалежність навіть у разі заборони Іспанії

Каталонія сьогодні має намір в останній раз спробувати узгодити питання проведення референдум з офіційним Мадридом.

Каталонці вимагають незалежності від Іспанії. Фото: REUTERS.

Каталонія має намір в односторонньому порядку проголосити незалежність, якщо влада Іспанії не дозволить провести референдум. Про це пише газета El Pais з посиланням на проект відповідного закону в Каталонській автономії, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
"Якщо іспанська держава перешкодить проведенню референдуму, цей закон вступить в силу в повному обсязі і відразу ж, як тільки парламент (регіону) встановить цю перешкоду", - йдеться в документі.
Також повідомляється, що в разі схвалення референдуму влада Каталонії має намір винести на голосування наступне питання: "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною від Іспанії державою?".
Планується, що можливий референдум може відбутися 24 вересня або 1 жовтня. Крім того, проект закону передбачає, що Каталонія стане парламентською республікою і залишиться в Євросоюзі.
Очікується, що глава Каталонії Карлес Пучдемон виступить 22 травня в мерії Мадрида, де в останній раз запропонує узгодити умови референдуму.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....