Кавказький хід Ердогана: Туреччина, Азербайджан і Грузія підпишуть спільну оборонну декларацію

Кавказький кошмар Кремля схоже втілюється у життя. Анкара повела наступ на найслабшому напрямку російської стратегічної оборони, де ісламські народи та Грузія давно вбачають Туреччину противагою амбіціям Росії.

Ісмет Йилмаз. Фото: axar.az.

Анкара, Тбілісі і Баку мають намір підписати меморандум про співпрацю у галузі оборони. Про це після двосторонніх і тристоронніх зустрічей в Стамбулі заявив міністр оборони Туреччини Ісмет Йилмаз, передають Патріоти України з посиланням на агентство АПА.

"У той час, як є необхідність вести регіональний і глобальний діалог, обговорення, проведені трьома країнами, дуже важливі. Ця співпраця і діалог є прикладом для інших країн. Ми також підкреслили важливість з точки зору забезпечення мирного майбутнього підписання в найкоротші терміни Декларації у сфері оборонного співробітництва між трьома країнами", - сказав він.

Міністр оборони Грузії Тінатін Хідашелі ж заявила, що співпраця між трьома країнами буде служити встановленню миру як у регіоні, так і в усьому світі. Вона зазначила, що майбутнє Азербайджану та Грузії так само, як і Туреччини, в питанні забезпечення військової безпеки пов'язано з НАТО. Глава міноборони Азербайджану Закир Гасанов зазначив, що зустріч у Стамбулі слугує забезпеченню миру і спокою в регіоні і проанонсував подібну зустріч в Баку найближчим часом.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...