КДБ Білорусі підтвердив арешт «правої руки» Бацьки

Юрій Чиж затриманий за підозрою в ухилянні від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі.

Фотоілюстрація:  2006.novayagazeta.ru.

У Комітеті державної безпеки (КДБ) Білорусі підтвердили факт затримання бізнесмена Юрія Чижа, який очолює групу компаній «Трайпл». Про це в неділю, 13 березня, повідомив прес-секретар КДБ Дмитро Побяржін агентству ТАСС, передають Патріоти України.

«Юрій Чиж затриманий за підозрою в ухилянні від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі за частиною 2 статті 243 Кримінального кодексу Білорусії», - заявив представник відомства. Разом з керівником «Трайпл» затримані і інші особи, які підозрюються в співучасті. «Затримані знаходяться в слідчому ізоляторі КДБ, тривають слідчі дії і оперативно-розшукові заходи», - розповів Побяржін.

11 березня білоруський сайт Tut.by з посиланням на користувачів порталу та неназвані джерела повідомив про затримання керівництва «Трайпл», але тоді інформація не знайшла підтвердження. ЗМІ неодноразово називали Чижа правою рукою білоруського президента Олександра Лукашенка.

Санкції щодо президента Білорусії були зняті 15 лютого. Глави МЗС 28 країн-членів Євросоюзу прийняли таке рішення на засіданні в Брюсселі. Разом з тим ембарго на поставки зброї і обмежувальні заходи відносно чотирьох осіб були продовжені на рік у зв'язку з незавершеним розслідуванням зникнення двох опозиційних політиків, бізнесмена і журналіста.

У 2012 році офіційне видання Євросоюзу (Official Journal of the EU) опублікувало список білоруських бізнесменів і компаній, на яких вирішено було поширити санкції ЄС. До переліку потрапила компанія «Трайпл», керівництво якої країни Європи звинуватили в «підтримці режиму Лукашенка».

Група компаній «Трайпл» заснована в Білорусії в 1992 році. Спочатку вона займалася оптовою торгівлею промисловими та продовольчими товарами. На сьогоднішній день вона активно працює в сфері імпорту нафти і експорту нафтопродуктів, розвитку мережі АЗС, в будівництві, ритейлі, ресторанному бізнесі, виробництві безалкогольних напоїв, будівельних матеріалів, фармацевтичному виробництві і сільському господарстві. Незмінним керівником компанії є Юрій Чиж.

"Скажу так": Виробляти Patriot дуже складно і дорого, краще робити власну зброю, - Юсов

субота, 4 травень 2024, 6:44

Україні не потрібно робити зенітно-ракетні комплекси Patriot, тому що вони дуже дорогі та складні у виробництві. Треба виробляти таке озброєння, яке можна буде самостійно модернізувати. Про це "Фокусу" заявив спікер Головного управління розвідки Мініст...

"Лише ППО недостатньо": Мусієнко пояснив, як захистити Одесу від російських ударів

субота, 4 травень 2024, 6:25

Військовий експерт Олександр Мусієнко поділився думкою, як захистити Одесу від ворожих обстрілів, зазначивши, що наявність ППО є важливим елементом, але недостатнім, зважаючи, що ворог б’є в тому числі надзвуковими ракетами. Про це він сказав в ефірі т...