Керченська криза: Захід збирається посилити санкції проти РФ, - Волкер

Спецпредставник Держдепартаменту США також висловив думку, що Росія має звільнити захоплених українських моряків та судна у якості жесту доброї волі перед святами.

Курт Волкер. Фото: Голос Америки.

США та Європа можуть посилити санкції щодо Росії або запровадити нові санкції через захоплення українських моряків та суден. Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України.

"Деякі наші європейські союзники говорили про нові санкції чи посилення існуючих санкцій. Я думаю, що це гідна ідея, ми її розглянемо", - сказав Волкер.

Спеціальний представник Держдепартаменту США також висловив думку, що Росія має звільнити захоплених українських моряків та судна у якості жесту доброї волі перед святами. "Їх безпідставно атакували у відкритих водах, заарештували. Вони (росіяни) мають вдатися до деескалації ситуації та повернути їх", - зазначив Волкер.

Дипломат наголосив, що збереження уваги на долі українських моряків має посприяти їх звільненню. "Не забувати про них, щоб увага залишалася прикутою до їхньої долі".

За словами Волкера, світ має продемонструвати єдність у протистоянні Росії. "Ми сподіваємося, що Росія негайно поверне моряків", - заявив Волкер.

Як зазначив дипломат через ситуацію із захопленням українських моряків Росією була відкладена раніше запланована зустріч із помічником Володимира Путіна Владиславом Сурковим. Водночас дипломат наголосив, що Росія має відновити діалог з Україною на базі Договору 2003-го року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.

"Території обох країн виходять до Азовського моря. Обидві країни мають право та потребу використовувати море для руху транспорту. Далі ми маємо повернутися до ширшої розмови про те, як покласти край конфлікту в Східній Україні", - заявив Волкер.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...