Керував ще до розвалу СРСР: Помер найстарший глава держави пострадянського простору, - ЗМІ

На 78-му році пішов з життя президент Узбекистану Іслам Карімов, який правив країною з 1989 року: спочатку як перший секретар ЦК КП Узбекистану, далі як голова уряду республіки, а з 1992 року прийняв новоутворену посаду президента.

Помер Іслам Карімов. Фото: newsday24.org.

Помер президент Узбекистану Іслам Карімов, повідомляють Патріоти України з посиланням на портал «Фергана».

За даними джерел цього ЗМІ, смерть наступила о 15-16 годині за ташкентським часом (14-15 годин за Києвом). Ніякої інформації від офіційних властей Узбекистану на цей рахунок поки не надходило.

Раніше президент, як повідомила його дочка Лола Карімова, переніс крововилив в мозок.

Як розповіли в опозиційному Народному русі Узбекистану (НДУ), Карімову стало погано на банкеті, присвяченому вшануванню національної олімпійської збірної. Урочистий захід відбувся ввечері 26 серпня в резиденції «Дурмень», на банкеті були присутні наближені до глави держави чиновники.

За даними джерел, Карімов, радіючи перемогам спортсменів, надмірно вживав горілку та інші спиртні напої. Відомо, що ще в опівночі він розмовляв з главою своєї адміністрації Зелімханом Хайдаровим, потім він раптово втратив свідомість і впав.

За даними узбецьких опозиціонерів, першу допомогу Карімову надали чергові лікарі медпункту резиденції.

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...