Хай тремтять скрепи: Полторак назвав 5 пріоритетних напрямків розвитку української армії

Міністр оборони України Степан Полторак назвав 5 системоутворюючих елементів оборонної реформи, на яких має будуватись і зосереджуватись зусилля в усіх, хто підпорядковується Міністерству оборони. Про це він розповів під час брифінгу щодо реформ Міністерства оборони України, повідомляють Патріоти України.

1. Ефективний оборонний менеджмент, що передбачає цілісну діяльність демократичного цивільного контролю та нову військову систему управління згідно з принципами НАТО.

2. Оборонне планування на засадах спроможності, яке поєднане з бюджетними процесами в нашій країні на середньострокову перспективу.

3. Оборонні закупки: за кордоном напряму без посередників і в Україні на абсолютно нових засадах і правилах, з урахуванням норм європейських стандартів і протоколів.

4. Авторизована система Збройних сил з носіями конкретних оперативних спроможностей.

5. Інтегрована система цивільних військових спроможностей України для захисту національних інтересів, яка передбачає комплексне використання політичних, дипломатичних та військових засобів.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...