Хай в Москві хрестяться і каються на всяк випадок, - експерт про початок виробництва комплексів "Вільха"

Україна зможе випускати серійні ракетні комплекси «Вільха» з 2019 року.

Випробування ракетного комплексу "Вільха". Фото: 112 Україна.

Один з українських військових фахівців Сергій Згурець під час свого спілкування з кореспондентами «Апострофа» розповів, що навряд чи до 2019 року в Україні вийде почати виробляти серійні ракетні комплекси «Вільха», передають Патріоти України.

"Для виробництва серійного типу необхідно, щоб був пройдений цілий ряд дослідів, які завершаться випробуванням на державному рівні. Виробництво серійного зразка ракетних комплексів «Вільха» може успішно взяти старт тільки після позитивного проходження випробувань", - зазначив Згурець.

"Я вважаю, що таке виробництво бойової техніки за часом також займе від дванадцяти до вісімнадцяти місяців. В даному випадку, перш за все, мова йде про випуск певної кількості виробів, комплектувати які буде також окремо навчений штатний підрозділ, який також навчиться ефективно використовувати цей комплекс", - резюмував військовий експерт.

Крім іншого, Згурець також наголосив, що поточний рік - це один з найбільш складних тимчасових періодівдля переозброєння армії України внаслідок вичерпання бойових запасів, які раніше застосовувалися для заповнення комплектування і втрат нових бригад.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...