Хіти тижня. 15-річна українка стала депутатом Європарламенту (фото)

На першому своєму засіданні Ангеліна Касьянова представила ідею створення рекреаційних таборів, в яких дітям зможуть надавати психологічну допомогу, а також сприяти реабілітації.

Ангеліна Касьянова. Фото: РБК.

Юна Ангеліна Касьянова, уродженка Донецька, стала першим представником України в недавно створеному Дитячому Європарламенті. Новину передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

За правилами відбору в конкурсі могли брати участь діти з європейських країн. Але для Ангеліни зробили виняток, оскільки вона вже знаходилася в міжнародній організації Eurochild. А побачивши відеорезюме, обрали її до Дитячого Європарламенту як представника від України.

Зараз Ангеліна навчається в 9-му класі. До Києва вона з сім’єю переїхала в 2014 році. Переселенка планує займатися питаннями дитячого інклюзивної освіти в Україні. "Я вирішила не втрачати дорогоцінний час і, поки четверо моїх колег-парламентаріїв мовчали, запропонувала на розгляд для розробки стратегії тему, дуже близьку для мене і багатьох дітей в нашій країні - проблеми дітей-переселенців. Я пішла на випередження, взяла ініціативу в свої руки і внесла більшу частину ідей в нашій стратегії. Думаю, що все це завдяки набутому досвіду за останні чотири роки", - сказала Ангеліна.

Європарламент для дітей був створений навесні 2017 року, щоб долучити дітей до обговорення важливих питань щодо миру, демократії і боротьбою з дискримінацією. Молоді учасники були обрані з Греції, Фінляндії, Естонії, Болгарії, Хорватії, Словенії, Мальти, Сербії та Іспанії, і України.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...