Хіти тижня. "А какое отношение имеет Россия к Руси?": Українець поставив на місце Соловйова, який згадав Ярослава Мудрого (відео)

Володимир Соловйов спробував їдко висловитися, заявивши, що Ярослав Мудрий ніколи не був українцем.

Вадим Трюхан. Фото: скріншот з відео.

Український громадський діяч Вадим Трюхан яскраво поставив на місце топ-пропагандиста Кремля Володимира Соловйова, який намагався привласнити історію України Росії. Приводом для перепалки між ними стала суперечка про Київську Русь і особистість князя Ярослава Мудрого. Це сталося в ефірі пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1", передають Патріоти України.

Соловйов їдко висловився, зазначивши, що Ярослав Мудрий ніколи не був українцем. Однак Трюхан нагадав йому, що за часів Київської Русі взагалі не існувало таких понять, як Україна і тим паче Росія.

"А Русь уже була. Русь була? А Україна?" — з усмішкою сказав Соловйов. Трюхана спантеличили безглузді спроби пропагандиста пов'язати Київську Русь із Росією, і він яскраво поставив опонента на місце. "А до чого Росія до Русі?" — посміхаючись, запитав він Соловйова.

Українець нагадав, мовляв, якщо й говорити про історичні зв'язки, то тільки щодо України, нинішня столиця якої була столицею згаданої середньовічної держави. Аргументи Трюхана розлютили Соловйова, проте він зміг лише безпорадно і непереконливо вигукнути, що пряме відношення до Русі має тільки Росія, тоді як Україна — ніякого. Крім того, він осоромився безглуздим фейком про те, що Київ нібито спочатку був польським містом. "Київ переходив із рук у руки! Нагадаю: Київ купили у поляків!" — збрехав він.

У відповідь Трюхан розсміявся і закликав рупора Кремля не розповідати казки. "Треба історію вчити", — їдко огризнувся у відповідь Соловйов.

Джерело: Обозреватель

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...