Хіти тижня. Американський авіаносець із 40 кораблями підтримки націлились на КНДР (відео)

Авіаносець ВМС США з ядерним двигуном і водотоннажністю 100 000 тонн «Рональд Рейган» веде патрулювання у водах на схід від Корейського півострова, щоб продемонструвати морську і авіаційну міць КНДР і застерегти Пхеньян від будь-яких військових дій.

Про це йдеться в матеріалі «Радіо Свобода» з посиланням на кореспондента Reuters, який веде репортаж прямо з борту авіаносця, передають Патріоти України.

Найбільший військовий корабель ВМС США в Азії з екіпажем в 5000 матросів пройшов близько 100 миль (160,93 км). З його палуби літаки F-18 Super Hornet зробили 90 бойових вильотів в районі Корейського півострова.

Авіаносець проводить спільні військові навчання з південнокорейським флотом, в яких беруть участь 40 військових кораблів, розгорнутих від Жовтого до Японського моря. Маневри США почалися 16 жовтня і завершаться 20 жовтня.

В ударну корабельну групу, в яку, крім «Рональда Рейгана», входять також два есмінця - «Стетем» і «Мастін». Вони обладнані бойовою інформаційно-керуючою системою протиракетної оборони «Іджіс», яка використовується американськими військовими для захисту від балістичних ракет середньої і малої дальності - запуски ракет саме такого типу проводила КНДР влітку і восени.

«Рональд Рейган» - флагман П'ятої ударної групи ВМС США в Японії. Він входить до складу Сьомого флоту США і дислокований на військовій базі в Йокосуке. Авіаносець, оснащений двома ядерними реакторами, був спущений на воду 4 березня 2001 року - коли сам президент Рейган був ще живий. Довжина авіаносця складає 332,8 метра, водотоннажність - 97 тис. тонн. Екіпаж «Рональда Рейгана» - 3200 осіб, і ще 2480 військовослужбовців забезпечують функціонування авіаційного крила з 80 літаків і 10 вертольотів.

США також направили в регіон стратегічний бомбардувальник B-1B Lancer, а також два стелс-винищувача F-22 Raptor і два стелс-бомбардувальника F-35 для участі в сеульському авіашоу на цьому тижні. Задіяні винищувачі F-15K, F / A-18 і штурмовики А-10.

З південнокорейської сторони в навчаннях задіяні есмінець класу «Седжонг Великий» і літаки P-3 Orion для боротьби з підводними човнами.

При цьому військовослужбовці США і Південної Кореї тренуються виявляти і перехоплювати балістичні ракети, запущені КНДР.

Південнокорейські ЗМІ повідомляють, що в спільних навчаннях бере участь і американський спецназ, який спеціалізується на операціях по «обезголовлювання» керівництва у ворожих державах, пише «Голос Америки».

«Небезпечна і агресивна поведінка Північної Кореї стосується всіх в світі», - заявив командувач ударною групою контр-адмірал Марк Дальтон в бесіді з Рейтер.

Повідомляється, що присутність авіаносця «Рональд Рейган» в регіоні в поєднанні з тиском Вашингтона на Пхеньян, у тому числі обліт стратегічних бомбардувальників B1-B Корейського півострова, випереджає перший офіційний візит президента США Дональда Трампа в Азію, який повинен початися з Японії і продовжиться Південної Кореєю. Раніше повідомлялося, що американський лідер може відвідати демілітаризовану зону між КНДР і Південною Кореєю.

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...