Хіти тижня. Армія Грузії прощається з автоматом Калашникова

Міноборони підтверджує, що перші партії автоматичних гвинтівок і кулеметів надійдуть зі США вже найближчим часом. Пробні зразки зброї вже передані підрозділу 43-го батальйону на Крцанісській військовій базі, де розташований тренувальний центр НАТО.

Автоматична гвинтівка M4.Ілюстрація:https://www.svoboda.org

Міністерство оборони Грузії оголосило про початок поетапної заміни в збройних силах автоматичної зброї радянського і російського виробництва на американські аналоги. Про це йдеться на сайті Радио Свобода, передають Патріоти України.

Перші партії американських автоматичних гвинтівок M4 і кулеметів M240 будуть закуплені на кошти, що виділяються Вашингтоном як фінансова допомога.

Міністерство оборони Грузії не уточнює, скільки часу і етапів займе перехід армії на нову вогнепальну зброю, однак підтверджує, що перші партії автоматичних гвинтівок і кулеметів надійдуть зі США вже найближчим часом. Пробні зразки автоматів і кулемета вже передані підрозділу 43-го батальйону на Крцанісській військовій базі, де розташований тренувальний центр НАТО.

До військового конфлікту 2008 року ряд підрозділів грузинської армії мав на озброєнні автоматичні гвинтівки M4. Кілька зразків цієї зброї, за результатами "п'ятиденної війни", були вивезені в якості трофеїв російськими армійськими підрозділами і абхазькими формуваннями з Горі, Сенакі і Кодорської ущелини.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...