Хіти тижня. Бацька "здувся": Незабаром почнеться масова висилка українських дипломатів з Білорусі, - Яременко

На думку дипломата, Україна повинна різко змінити свою політику щодо Білорусі.

Богдан Яременко

Ситуацію із затриманням журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка і висилкою радника посольства України Ігоря Скворцова білоруському сайту "Хартыя'97" прокоментував керівник фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, передають Патріоти України.

"Я вважаю, що це так чи інакше пов'язане з тими побоюваннями, які Київ висловлював щодо російсько-білоруських навчань «Захід-2017», а також справою затриманого в Гомелі громадянина України Павла Гриба.

Білорусь заднім числом створює негативний образ Києва. Це явні спроби виставити Україну державою, яка агресивно діє і займається провокаціями на території Білорусі. Українська влада зробила дуже багато дурниць і помилок у відносинах з Білоруссю, намагаючись загравати з Лукашенком і зараз будуть за це розплачуватися.

Доведеться різко розгортати свою політику. Що стосується арештів, затримань і висилки дипломатів - офіційний Київ повинен діяти дзеркально, висилаючи білоруських дипломатів з території України."

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...