Хіти тижня. Безшумні лазерні гвинтівки: Знахабнілі бойовики на Донбасі використовують новітню російську зброю (відео)

Просто спостерігати за чужинцями, кажуть українські бійці, стало небезпечно.

Окупанти використовують лазерні гвинтівки та протипіхотні міни. Фото: скріншот з відео.

Безшумні лазерні рушниці та протипіхотні осколкові міни - усе це вбивче знаряддя найманці притягнули з собою і тепер вправляються на українському Приазов'ї в умінні вбивати. Кадрові російські військові, безперешкодно перетнувши кордон, вдерлися до України, передають Патріоти України.

Останній тиждень бойовики відверто знахабніли. Мовчазні свідки тому - довколишні поля, їх давно не обробляли, але в середині вересня переораною вирвами у людський зріст виявилась ця земля. "Працювала тяжка артилерія 152-го калібру", - каже український військовий. Просто серед білого дня, використовуючи Саханські вітряки як прикриття, геть не соромляться стріляти із далекобійних гаубиць кадровики Росгвардії. Саме вони нещодавно стали на позиціях навколо окупованих Ужівки, Пікузів та Саханки. Як вони будують лінію оборони на скелястому березі перед Безіменним, з пляжа у Широкиному видно неозброєним оком. Але просто спостерігати за чужинцями, кажуть українські бійці, стало небезпечно. Із собою росіяни притягли новітню зброю, що вмить робить людину сліпцем.

"Це – лазерна гвинтівка, іде з прикладом, з оптикою, тільки як зброя. Лазерним променем вона працює", - каже морський піхотинець "Факел". Та навіть за такого сценарію українські військові запевняють, що намагаються стримуватись. "Намагаємося стримуватися до тих пір, поки це не переходить межу якусь - коли вже явна загроза життю. Або ж занадто прицільно це роблять, коли вони бачать орієнтири і занадто нахабно", - говорить морський піхотинець "Нестор". Та, коли ворожі кулі починають дзеленчати дуже близько, наскрізь прошиваючи укриття, а осколки шматують на друзки товстезні дерева й усе те смертоносне залізо завиває та свистить просто над головою, терпець уривається.

І вже тоді українські чоловіки із натхненням починають використовувати зброю за прямим призначенням. Починається несамовито-адекватна й люто-гідна відсіч. Правило, що його за роки війни викарбувала у свідомості українських захисників гібридна війна, ще жодного разу, кажуть морпіхи, не підвело. Максимально жорстка відповідь, запевняють воїни, гарантує бодай короткотермінове настання режиму тиші.

Джерело: ТСН.ua

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...