Хіти тижня. "Білорусь взяла курс на згортання відносин з Україною": Бутусов розповів про вибір Лукашенка (фото)

Відомий журналіст та громадський діяч вважає, що в такому випадку Україні потрібно припинити стосунки з сусідньою державою.

Фото: Експрес-онлайн.Масові затримання українців у Білорусі свідчать про те, що президент Росії Володимир Путін підпорядкував під свій контроль режим Олександра Лукашенка. У цих умовах єдиною правильною реакцією України буде розрив дипломатичних відносин із Білоруссю. Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він нагадав про такі кричущі інциденти, як викрадення і вивезення у Россіію 24 серпня сина учасника АТО Павла Гриба; затримання і звинувачення у шпигунстві 17 листопада кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка; затримання і звинувачення у дачі хабара 15 листопада директора українського заводу ВАТ "Завод обважнювачів" Олександра Скиби; голосування Білорусі 15 листопада проти резолюції ООН з проблеми окупації Криму.

"Очевидно, Білорусь взяла курс на згортання відносин з Україною. Вересневі військові російсько-білоруські навчання показали, що Лукашенко піддався впливу Путіна і робить відверто ворожі дії. Тепер Лукашенко робить все, щоб розірвати відносини з Україною шляхом провокації і створення вигаданих шпигунських скандалів, намагається нагнітати антиукраїнську істерію. Відповіддю на такі нічим не спровоковані дії може бути тільки одне - рівень відносин із Білоруссю доведеться опустити до рівня контактів з Російською Федерацією", - підсумував Бутусов.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...