Хіти тижня. Брюсселю простіше прийняти нову активну роль США. Вашингтон загнав Європу в кут, - Горбулін

Абстрактні заяви про те, що "цінності для нас важливіше за гроші" європейським країнам доведеться підтверджувати діями.

Володимир Горбулін. Фото:uifuture.org

Підписання американським президентом Дональдом Трампом Акту про протидію супротивникам Америки через санкції (Countering america's Adversaries Through Sanctions Act) справило значний вплив на світову політику. Про це пише радник президента України Володимир Горбулін у своїй статті для видання Дзеркало тижня, передають Патріоти України.

За його словами, абстрактні заяви про те, що "цінності для нас важливіше за гроші" європейським країнам доведеться підтверджувати діями.

Горбулін заявив, що відмова США у повній мірі рахуватися з позицією країн Євросоюзу злить європейських лідерів, але вони нічого не можуть вдіяти з цим, оскільки "дуже травматичними будуть зміни в зовнішній і внутрішній політиці".

"Складається ситуація, коли Брюсселю простіше прийняти нову активну роль США, ніж пропонувати свій підхід. Хоча б тому, що свого підходу (крім абстрактного "давайте жити дружно!") у Брюсселя, а разом з ним — у Берліна та Парижа, не спостерігається", - зазначив Горбулін.

Він додав, що ЄС зараз більше сконцентрований на собі і на тому, як йому існувати далі.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...