Хіти тижня. Час змін настав. Десантно-штурмові війська вдягнуть берет кольору марун, - Михайло Забродський (відео)

Михайло Забродський

"Ніхто у жодному разі не відхрещується від блакитного берету – це наша історія, це наша пам’ять, це наші загиблі хлопці, які були одягнені в цю форму", - проголосив за декілька днів до призначення командувачем АТО, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенант Забродський, повідомляють Патріоти України.
"Блакитний берет очікує безсмертя, шана, добра згадка і пам’ять про всіх, хто його носить, носив, і, можливо, буде носити в майбутньому як відзнаку, як символ бойової молодості, бойового минулого і славетних подвигів воїнів-десантників будь-яких поколінь.
Ніхто у жодному разі не відхрещується від блакитного берету – це наша історія, це наша пам’ять, це наші загиблі хлопці, які були одягнені в цю форму.
У будь-якому процесі настає час змін. Такий же час змін прийшов у Десантно-штурмові війська. Після обговорення і запропонованих варіантів стосовно нового кольору берету, ми зупинилися на формі одягу, яка притаманна воїнам-десантникам більшості країн світу, яка є традиційною для підрозділів цього профілю.
Назва десантно-штурмові війська точніше відображає суть і принцип бойового застосування підрозділів, які є складовою Високомобільних десантних військ.
Традиція обирати професійні свята, серед іншого військово-професійні, до дня відповідного святого-покровителя не є новою. Зокрема Святий Архістратиг Михаїл як відомо в усьому світі є покровителем парашутистів та воїнів-десантників зокрема", - завершив один з найуспішніших полководців сучасної України.

Користувачі мережі схвально віднеслись до новини.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...