Хіти тижня. Через брак "ихтамнетов": "Вчені" Шойгу терміново вигадують "ефективний захист" від Javelin для "мирного наступу" в Україні та Сирії

Саме розмови про постачання американських Джавелінів "порвали" не тільки Кремль, але і російських військових на Донбасі на ганчірочки.

Росіяни бояться Javelin. Фото: MilitaryArms.ru.

З кінця 2017 року в «першому АК ДНР» і «другому АК ЛНР» проводяться екстрені заходи із посилення захисту бронетехніки, а в самій РФ працюють над створенням «ефективного захисту» від американських ПТРК Javelin. Про це написав на своїй сторінці в Facebook нардеп Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Зазначимо, що саме розмови про постачання американських Джавелін порвали не тільки Кремль, але і російських військових на Донбасі на ганчірочки. З кінця минулого року в "першу АК ДНР« і »другий АК ЛНР« проводяться екстрені заходи по посилення захисту бронетехніки, в самій Росії співробітники НДІ російського Міноборони у форсованому режимі працюють над створенням «ефективного захисту» від американських ПТРК, який можна було б встановлювати на танки і БМП в польових умовах на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Нардеп нагадав, що Держдепартамент США схвалив продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin (37 пускових установок і 210 ракет). "Зазначимо - не за рахунок нашого бюджету, а в рахунок військової допомоги самих США Україні. Тобто, незважаючи на дику критику і протидію безлічі наших "експертів" (в т.ч. тих, хто позиціонує себе "патріотами"), Україна таки отримає сучасні ПТРК останнього, третього покоління. До чого були ці стогони і крики, що «Україні Джавеліни не потрібні» - не зрозуміло досі. Для воюючої країни зброї багато не буває, тим більше, коли мова йде про сучасні високотехнологічні зразки озброєнь, і ще за рахунок сторони, яка допомагає", - заявив Тимчук.

Про військово-політичне значення цих поставок - «а це, очевидно, є первинним» - взагалі можна не говорити, настільки воно очевидно, додав він. У той же час, нардеп зазначив, що відповідно до держоборонзамовлення Міноборони України в цьому році закупить і велику кількість ПТРК українського виробництва: "Так що аргумент на кшталт "ми не підтримуємо свій ОПК" його автори можуть використовувати за призначенням".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...