Хіти тижня. Чоловік, який видавав гроші з "комірної книги" Партії регіонів, загинув, - журналіст

В "комірній книзі" ПР містилися тільки нерозбірливі підписи, прізвища і суми.

Ілюстрація:PRпортал

Людина, яка видавала готівку за "комірною книгою" Партії регіонів, загинула. Про це в ефірі програми "Бацман.Live" розповів журналіст, прес-секретар загиблого в 1999 році українського державного діяча В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

За його словами, він бачив цю "книгу". У 2000-х роках він був керівником прес-центру тодішнього кандидата в президенти Віктора Януковича.

"Бачив я ту "комірну книгу". І навіть знайшов привід завітати в неї ... Нерозбірливі підписи і прізвища. Раз сторінка, два сторінка, підписи і суми. І все", - сказав Понамарчук.

Відповідаючи на питання, де саме зберігалися гроші, журналіст відповів: "Готівкою видавалося. А зберігалося за спиною чоловіка, який видавав гроші. До речі, він загинув. Точно не знаю, скільки там в кімнаті за спиною у нього поміщалося, але, мені здається, якщо як в кіно, то десь 100 мільйонів".

Понамарчук уточнив, що особисто цих грошей не бачив.

"Де гроші лежали, не заглядав. Але відчував, що вони точно там лежать ... Це називається гонзо-журналістика: не бачиш, але уявляєш. А як вони, до речі, пахнуть? Я не знаю", - розповів Понамарчук.

Як повідомлялося раніше, документи, відомі як "чорна бухгалтерія" Партії регіонів, було виявлено 17 лютого 2014 року під час пожежі в офісі партії на вулиці Липській.

В "чорній бухгалтерії" ПР розписані витрати на суму понад $66 мільйонів. Ці гроші регіонали витратили в 2012 році менше, ніж за шість місяців "на партійні потреби", куди входив і підкуп політичних опонентів.

НАБУ ідентифікувало близько 500 осіб у кримінальному провадженні по "чорній бухгалтерії". Деякі фігуранти є народними депутатами.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...