Хіти тижня. "Дебіли!": Депутат з Волині накинувся на патріотів, захищаючи комуністичну символіку (фото)

Очевидно, що Руслан Мороз не знайомий з положенням Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Фото: "Місто вечірнє".Депутат Володимир-Волинської міської ради від партії «Наш край» Руслан Мороз обізвав дебілами тих, хто зняв дошку радянським прикордонникам, яка містила ознаки комуністичної пропаганди, передають Патріоти України з посиланням на "Волинь.UA".

Сталося це сьогодні, 16 листопада 2017 року, під час сесії Володимир-Волинської міської ради. Нагадаємо, що дошку, яка висіла на дзвіниці домініканського монастиря, демонтували, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Демонтаж провели, прийнявши відповідне рішення виконкому.

Руслану Морозу, очевидно, не сподобалася таке рішення виконкому або ж він не знав, що дошку самовільно ніхто не знімав, а тому в притаманній йому манері слів не добирав.

«Там на петеу висіла доска чи там стела прикордонникам, які загинули і обороняли наше місто під час Другої світової війти. Якийсь дебіл здер її. Нє, спочатку, який дебіл обмазав краскою, потім здерли. Ми просто вимагаємо це треба востановити, то є пам’ять наших людей», – сказав Мороз і сформулював запит про відновлення дошки.

Його запит підтримали лише 7 депутатів і він не пройшов.

Згодом він ще раз повернувся до цієї теми і порадив тим, хто зняв дошку зайнятися “самосожжением як комусь шось не нравиться”.

Такі некоректні висловлювання депутата не новина. У минулому депутатському скликанні, коли Руслан Мороз пройшов у депутати другим номером у списку “Сильної України” після мера міста Петра Саганюка, він радив під час подій на Майдані йти та стрілятися на полігоні.

"В Австралії спікер парламенту однієї з провінцій одягає національну українську вишиту сорочку, щоб висловити підтримку народу України в боротьбі з російським агресором. А в цей же час у місті Володимирі-Волинському, де базується героїчна 14 омбр, де загинуло і поранено багато бійців і 51 , і 14, у міській раді є як мінімум сім депутатів, які не визнають Закону "Про декомунізації", а тих, хто втілює цей Закон у життя, вважають дебілами", - пише журналіст Костянтин Зінкевич на своїй сторінці у Facebook.
У коментарях під постом аналогічну позицію висловили і його фоловери.

"Хряк!", "Х*інов воєнком працював", "Яка бридка рожа", - зазначили вони.


НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...