Хіти тижня. Держохорона у Верховній Раді пояснила, чому не відібрала у Савченко пістолет та гранати

Гранати виявила охорона на вході і повідомила охороні спікера Андрія Парубія. Той запросив Савченко на розмову до свого кабінету.

Надія Савченко. Фото: Українська правда.

Співробітники державної охорони не знають, чи мала народний депутат Надія Савченко при собі зброю, оскільки згідно законодавства не мають права оглядати речі нардепів. Це пояснила у коментарі "Українській правді" речниця Управління державної охорони України Дарина Басиста, передають Патріоти України.

"Військовослужбовці Державного управління охорони не мали жодної інформації стосовно вмісту сумки народного депутата Савченко. Ми діємо виключно в межах законодавства України і відповідно до закону про статус народного депутата народні обранці мають депутатську недоторканність. Тож огляд, обшук, затримання чи огляд їх особистих речей не допускається", – зазначила вона.

Як повідомлялось, 15 березня Надію Савченко вивели з сесійної зал Ради нібито через загрозу з її боку. За інформацією співрозмовників "Української правди", Савченко занесла в зал три гранати і пістолет. Цю інформацію підтвердили співрозмовники в двох фракціях коаліції

За даними журналістів, гранати виявила охорона на вході і повідомила охороні спікера Андрія Парубія. Той запросив Савченко на розмову до свого кабінету. Пізніше вони удвох зайшли до сесійної зали. Сама Савченко на запитання журналістів про зброю відповіла ухильно.

"Ви любите Рея Бредбері? Хтось читав? А Річарда Баха? Не читали. А Тараса Григоровича Шевченка? Добре, читайте далі літературу, це корисно", - туманно відповіла нардеп.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...