Хіти тижня. "Для чого ви приїхали зі своїм уставом у чужий монастир?", - Москаль до урядової делегації на чолі з Гройсманом (відео)

11-го травня на Закарпаття з робочим візитом прибув прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Урядова делегація спізнилася майже на годину. Тим не менше, почали з візиту до угорськомовної школи № 10 в Ужгороді. Тут на всяк випадок вирішили зняти угорський прапор, щоб не нервувати гостя, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

Дорогою до школи Москаль попросив Гройсмана і міністра освіти і науки України Лілію Гриневич не робити провокацій.

"Для чого ви приїхали зі своїм уставом в чужий монастир? Для чого? Я захищаю усіх, хто тут живе на Закарпатті. І ромів захищаю. Я погоджуюся з вами, але не робіть провокацій. Я єдине, що вас прошу", - заявив Москаль урядовій делегації.

Варто зазначити, що гості завітали на кілька уроків, поспілкувалися з учнями. Гройсман відзначив, що школа йому дуже сподобалася, діти прекрасно володіють українською мовою, разом із тим мають можливість навчатися мовою своєї національної меншини.

У розмові з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем Гриневич зазначила, що цьогоріч Міносвіти добре фінансуватиме такі школи.

Опублікував: Олег Устименко

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...