Хіти тижня. "Друзям Путіна" кінець: Стали відомі деталі найпотужніших санкцій проти Росії

Група міжнародних експертів сформулювала критерії відбору "фігурантів" майбутньої "кремлівської доповіді".

Ілюстрація: censor.net.ua

США можуть фінансово знищити "ближнє коло" президента Росії Володимира Путіна після того, як буде оприлюднено наймасштабнішу доповідь про "індивідуальні санкції" проти російських олігархів і чиновників, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Нова газета".

Відзначається, що група міжнародних експертів сформулювала критерії відбору "фігурантів" майбутньої "кремлівської доповіді".

Однією з ознак "близькості до режиму", відзначають експерти, є причетність (відкрита або прихована) до "агресивних (і незаконних) дій путінського режиму".

Друга ознака - участь політичних діячів, бізнесменів і напівдержавних суб'єктів, близьких до "путінському режиму", в корупційних схемах, що дозволили їм "збагатитися за рахунок російського народу".

При цьому автори пропонують американським укладачам "кремлівського списку" сім категорій його майбутніх фігурантів:

- Політичні діячі, напівдержавні організації, бізнесмени, що несуть відповідальність за агресивні, корупційні або злочинні дії в Російській Федерації та за її межами.

- Ближнє коло "друзів Путіна з Санкт-Петербурга", з якими він займався бізнесом на початку 1990-х років.

- "Золоті діти". Деякі члени "ближнього кола" Путіна передали частину активів дітям, які в ряді випадків зайняли керівні посади в компаніях.

- Особисті друзі Путіна, які виконують роль "зберігачів" його "особистих активів". Імена деяких з них були розкриті в "Панамському досьє".

- Корумповані менеджери державних компаній, зобов'язані своїм становищем близьким стосункам з Путіним і використовують свій статус для розкрадання коштів.

- Керівники напівдержавних компаній, що належать особам, які відзначені в попередній категорії.

Мається на увазі, що за доповіддю повинні послідувати конкретні кроки виконавчої або законодавчої влади.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...