Хіти тижня. "Дуже простий меседж": Військовий експерт оцінив слова Захарченка про повернення Донбасу в Україну

Ватажок "ДНР" намагається озвучити позицію своїх кураторів з Кремля.

Олег Жданов. Фото: hromadskeradio.org.

Своїми заявами з умовами повернення окупованого Донбасу до складу України ватажок так званої "ДНР" Олександр Захарченко намагається озвучити очікувану позицію своїх кураторів з Кремля про те, що процес можливий на умовах Росії. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Захарченко намагався донести нам простий меседж, що повернення до складу України можливе тільки на їх умовах. Або, якщо ми повертаємо Донбас на своїх умовах, тобто силовим варіантом, чого вони найбільше бояться, то тоді нібито доведеться винищити населення, щоб підкорити цей регіон. Тут чітка противага тому, що хоче Україна. Хочете нас забрати - забирайте, але такими, як ми є", - пояснює Жданов.

Що ж стосується озвучених Захарченком умов повернення в разі зміни влади в Україні, то тут, за словами, експерта, помітно сподівання на те, що нова влада змінить зовнішній і внутрішній політичні курси. "Ми ж з вами теж сподіваємося на зміну влади в Російській Федерації та сподіваємося, що якщо Путіна поміняють, то новий президент Росії буде по-іншому ставитися до тієї проблеми, яка існує. Те ж саме і тут", - каже експерт.

При цьому Жданов зазначає, що заяви Захарченка, як і [ватажка так званої "ЛНР" Ігоря] Плотницького треба сприймати лише як меседжі кремлевських кураторів зазначених осіб.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: