Хіти тижня. "Дивом відповзла від прірви, хоча нога вже була занесена": Публіцист пояснив, чому Кремлю не вдалося розколоти Україну

У Путіна робили ставку на проросійські настрої на півдні і сході України, які були особливо сильні напередодні війни. Але проблемою для Москви стало те, що Україна досить швидко вийшла з ситуації безвладдя.

Ілюстрація:Апостроф

Анексія Криму і окупація Донбасу - "фрагменти нереалізованого плану" Кремля по розколу України, яка дивом зуміла "відповзти від прірви". Таку думку Обозревателю висловив російський публіцист, блогер і аналітик Володимир Голишев, передають Патріоти України.

На його думку, "Україна повинна була бути розколота". При цьому в Кремлі робили ставку на проросійські настрої на півдні і сході країни, які були особливо сильні напередодні війни. "На південному сході були дуже сильні проросійські настрої - набагато сильніші, ніж усередині Росії. У Росії до Путіна з таким захопленням і обожнюванням не відносилися, як ставилися в Криму, в Одесі, в Миколаєві, в Херсоні і в Запоріжжі. Там було реальне обожнювання", - розповів публіцист.

Автор додав, що під час перебування в Києві в 2012 році зустрів шанувальників президента Росії навіть тут. "Я був вражений тим, як добре в Києві відносяться до Путіна. У нас так добре до нього не ставився ніхто і ніколи", - зізнався Голишев.

Таким чином, Кремль розраховував на те, щоб "цю колосальну популярність конвертувати в політичний вплив на ці території".

Але "проблемою стало те, що Україна досить швидко вийшла з ситуації безвладдя. Був обраний дієздатний президент, який, в свою чергу, досить швидко провів цілком пристойні парламентські вибори. Якби не це, то план Кремля, звичайно ж, вдався. Не було розрахунку на те, що у неї з'явиться дієздатний президент, який буде вести себе до такої міри майстерно, як це робив Порошенко. Цього не повинно було бути, але це сталося. І це зрив плану", - визнав публіцист.

У цьому контексті він зауважив: "План був розумний, і все ймовірності були проти України, але якимось дивом Україна відповзла від прірви, хоча нога вже була занесена. Для Кремля це, безумовно, шок".

Голишев не сумнівається в тому, що "початковий план не мав на увазі ні "ДНР", ні "ЛНР", ні те, що Крим стане анексованою територією". "Все це фрагменти нереалізованого плану. І всі проблеми, з якими зараз зіткнулася Росія, пов'язані з тим, що початковий план не вдався", - заявив він.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....