Хіти тижня. Екс-міністр оборони став депутатом від "Свободи"

Треба віддати належне Олегу Тягнибоку, адже і на посаду міністра Тенюх у 2014-му, як подейкують, потрапив саме за квотами ВО "Свобода".

Колишній виконуючий обов’язки міністра оборони Ігор Тенюх став депутатом Львівської обласної ради від ВО “Свобода”, передають Патріоти України з посиланням на "Інформатор".

1 листопада стало відомо, що колишній міністр оборони Тенюх у березні 2014 року заборонив українським судам виходити в море, внаслідок чого їх захопили російські військові. Про це розповів суду екс-голова генштабу Юрій Ільїн, який обіймав цю посаду за президенства Януковича. Показання Ільїна опублікував колишній адвокат Януковича Максим Герасько.

“Мені відомо, що 01.03.2014 р. у кабінеті командуючого ВМС України Березовського Д.В., відбувалася нарада за участю Замани В.М., Шакури Д.А., Чубука Олега – начальника прес-центра ВМС України, а також колишнього начальника прес-центру ВМС України Бови В.Є., з метою підготовки заяви Командуючого ВМС”, – ідеться у показаннях.

За словами Ільїна, того ж дня Березовський доповідав Тенюху про те, що бойові кораблі ВМС готові до виходу в море, але Тенюх не дав команду на вивід кораблів з пунктів базування.

Також Ільїн розповів, що неодноразово намагався зв’язатися з Тенюхом, але безрезультатно, натомість той розповів Турчинову, що Ільїн втік до Криму. У результаті Україна не змогла запобігти захопленню морської техніки, а також півострову Крим в цілому, стверджує Ільїн.

Стало відомо, що колишній міністр оборони, через якого Україна втратила частину свого флоту, не лише не переховується та живе в Україні, а й став нещодавно депутатом Львівської обласної ради.

Відзначимо, що до обласної ради він був обраний від ВО “Свобода”. У графі “посада” вказується, що Тенюх – пенсіонер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура викликає на допит у справі про незаконне позбавлення волі архієпископа Олександра Драбинка екс-президента Віктора Януковича, колишніх міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та керівника міліції Києва Валерія Коряка.

Тенюх протримався на посаді виконуючого обов'язки міністра оборони з 27 лютого по 25 березня 2014. Після втрати Криму був знятий з посади. Поштовхом для такого рішення стала критика дій в.о. міністра заступником командира керченського батальйону морської піхоти Нікіфоровим, котрий виводив розпорошені українські частини з півострову.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...