Хіти тижня. Експерт навів докази підготовки Путіна до війни

Судячи з останніх рішень, прийнятих в Кремлі щодо силового блоку, а також з того факту, що президент Путін йде на чергові вибори, він готується до внутрішньої, а не до зовнішньої війні.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чому, незважаючи на численні прогнози про те, що, незважаючи на те, що путінське оточення в основній масі проти його нового президентського терміну, Путін все-таки йде на вибори, експерт пояснив: "Бункер" перемагає "хунту" завдяки величезному адмінресурсу" ("бункер" - умовна назва відданої Путіну російської політичної еліти, "хунта" - частина еліти, яка виступає за зміну лідера. - ред.)

Разом з тим Жданов звернув увагу на знакові зміни в силових структурах РФ. "Нагадаю,в 2015 році була створена російська національна гвардія чисельністю 200 тисяч чоловік, в листопаді 2016 роки її чисельність збільшують до 400 тисяч. За штатом сухопутні війська збройних сил Росії становлять 400 тисяч. Мабуть, розуміючи, що вони не встигають сформувати 400 тисяч, у травні 2017 року Путін видає указ про те, що збройні сили Росії фактично підпорядковуються національній гвардії".

"Тобто Путін реально готується до внутрішніх протестів. Це пріоритетне завдання", - переконаний експерт.

На його думку, "саме в цьому контексті треба сприймати заяви наших політиків, що "завтра Путін нападе". Ні, Путін готується до внутрішньої війні. І цей факт, в першу чергу, обумовлює те, що він все-таки йде на вибори".

"До речі, початок передвиборної кампанії він передбачив в двох іпостасях: як самовисуванець і від партії "Єдина Росія". Він був готовий до будь-якого варіанту розвитку подій. Різниця в підписах: в першому випадку потрібно 2 мільйони, у другому - 100 тисяч", - зауважив Жданов.

"Це свідчить про те, що він владу просто так не віддасть", - переконаний експерт.

За його оцінками, "головним чинником зміни влади в Росії, як і в Російській імперії, буде палацовий переворот. Я знаю, що він переможе на виборах, що за нього проголосують 84%, а в регіонах - 105%, як це було минулого разу - настільки всі його люблять. Але повірте, якщо змова відбудеться, вона відбудеться незалежно від рейтингу лідера. І ініціатором буде "комітет національного порятунку", тобто "хунта".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...