Хіти тижня. Експерти дали несподіваний прогноз на 2018 рік щодо Донбасу

Новий - 2018 рік - має високі шанси на викристалізацію вирішення проблеми Донбасу, де з 2014 року триває війна.

До такого висновку прийшли автори дослідження "Українського Інституту Майбутнього" (UIF), передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"2018 рік заробляє достатньо високі шанси, що викристалізується рішення проблеми Донбасу, хоча ми все ж вважаємо, що статус конфлікту, як і раніше, буде залишатися невизначеним", - заявили вони.

Водночас, вказується, що посилення тиску на Росію з боку США у другій половині 2017 року і висока ймовірність введення нових санкцій 2 лютого 2018 року "підвищують шанси на виникнення якогось рамкової угоди щодо миротворчої місії на Донбасі".

Експерти UIF також прогнозують, що в разі відсутності такої миротворчої місії Україна "напевно" почне отримувати летальну зброю зі США.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...