Хіти тижня. "Если Киев не пойдет мне навстречу": Німецькі ЗМІ розповіли, як Путін погрожував у Гамбурзі визнати ОРДЛО

На саміті G20 всі учасники зауважили, як погано російський президент висловлювався про президента України.

Путін на саміті у Гамбурзі. Ілюстрація:UkrMedia

Президент Росії Володимир Путін під час саміту G20 в Гамбурзі (Німеччина) погрожував визнати "ДНР" і "ЛНР", якщо офіційний Київ не піде йому назустріч. Про це пише німецьке видання FAZ, передають Патріоти України.

"На саміті G20 в Гамбурзі учасники помітили, як погано Володимир Путін висловлювався про Порошенка. Він планує територіальні завоювання, говорив Путін. На що федеральний канцлер (Німеччини Ангела Меркель - ред.) йому відповіла, що територіальні завоювання Росії поки що більш значні. Путін навіть погрожував в Гамбурзі тим, що він визнає сепаратистські райони ( "Л/ДНР" - ред.) як держави, якщо Київ не піде йому назустріч", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що в світлі цих заяв проголошення "Малоросії" виглядає як явна провокація.

Видання також пише, що заява ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" тільки підтвердило, що Росія і далі претендує на українські території.

При цьому підкреслюється, що США і Європа продовжують підтримувати владу України.

Більше ніяких "червоних ліній": Україна може бити британською зброєю по цілях всередині РФ - Камерон

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:05

Уряд Його Величності обіцяє 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів) щорічної військової допомоги Україні. Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях на території Росії, адже Москва б’є по українській те...

"Циркон", "Онікс", "Калібр" та Х-69: Які запаси ракет є у Росії та що відомо про динаміку їхнього виробництва

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:56

У Росії в запасі є десятки гіперзвукових "Цирконів" та керованих Х-69, а також сотні крилатих "Оніксів" і "Калібрів". Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, скільки орієнтовно ракет залишилось у країни-агресорки. Про це йд...