Хіти тижня. "Фігаро тут, Фігаро там": Бацька зробив чергову заяву про Україну, Порошенка та шпигунів (відео)

Лукашенко намагається "зам'яти" шпигунський скандал і не потрапити у повну зовнішньополітичну ізоляцію через розрив з Україною. Однак очевидно - Бацька вже не контролює хід подій у власній "хаті".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що обговорив з президентом України Петром Порошенком "шпигунський скандал" навколо затримання українського журналіста Павла Шаройка.

Відповідне відео на своїй сторінці в Facebook оприлюднило видання "Новини Білорусі" (БелТА), передають Патріоти України.

"Порошенко мені каже, що йому скандал не потрібен. Я йому кажу: Петре Олексійовичу, він мені теж не потрібний. Я не буду тут показувати, що ми затримали українських шпигунів. Одні працювали під прикриттям дипломатів, інші - під прикриттям журналістів. Ми тихо вислали цього посольського працівника. Але якщо ви почнете розкручувати цю тему, кажу йому, то ми будемо змушені розкрити карти", - зазначив Лукашенко.

За його словами, після появи в ЗМІ інформації про затримання журналіста він дав команду оприлюднити деякі факти з "шпигунського скандалу".

"Ми показали, і людина зізналася, де працювала. Я знаю, як працюють агенти під прикриттям. Я не перший рік президент. Вони порушили нашу домовленість. І ніякої руки Москви тут немає", - підсумував президент Білорусі.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...