Хіти тижня. ​Голова МЗС Угорщини "плюнув" Клімкіну в обличчя, Україні та всім нам - Лубківський

Грубо порушено дипломатичний етикет, наголошує екс-посол у Хорватії. Вдвічі прикро, що таке трапилось безпосередньо на території України.

Петер Сіярто

Колишній посол України в Хорватії Маркіян Лубківський вилаяв за беззубість міністра закордонних справ Павла Клімкіна за пост в Twitter. Справа стосується заявлених відвідин Петером Сіярто Закарпаття, зазначають Патріоти України.

"Увагу привернуло сором’язливе повідомлення в Twitter міністра закордонних справ України Клімкіна, про те, що він, мовляв, "дізнався про плани угорського колеги відвідати Закарпаття. Тут же наш міністр відновив "пропозицію поїхати разом, щоб послухати угорську громаду і почати предметний діалог", – пише Лубківський.

Колишній посол в Хорватії стверджує, що не може глава МЗС випадково дізнаватися про приїзд на його територію свого колеги – без попереднього узгодження такого приїзду – "існує міжнародна протокольна процедура!".

"Що зробив МЗС Угорщини Петер Сіярто? Він відмовився зустрічатися з Павлом Клімкіним на території України! Сіярто, по суті, "плюнув" в обличчя Клімкіну, а потім, Україні та всім нам", – підкреслює Лубківський.

На його думку, Клімкін мав повідомити угорському колезі про неможливість прийняти його в Україні. "Через відмову проведення двосторонньої зустрічі, – пояснив він. – Це було б правильно і гідно! Так зробили б всі, але не ми! А наш міністр витерся. Це сором, пане міністре, а не дипломатія".

Нагадаємо, глава МЗС Угорщини Петер Сіярто під час візиту до Ужгорода заявив, що на наступному засіданні Ради ЄС його країна буде ініціювати перегляд Угоди про асоціацію між Україною та ЄС через закон про освіту.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...