Хіти тижня. Готує "гарячу фазу": Військовий експерт розкрив плани Росії на Донбас

Росія у 2018 році готується до нової гарячої фази війни на Донбасі.

Таку думку висловив військовий експерт Девід Кілкуллен на сторінках The Australian, передають Патріоти України. За його словами, на це вказують події минулого року - військові маневри Росії, вбивства в Україні, кібератаки тощо.

Також Кілкуллен вважає, що Росія спробує зіграти на випередження, ще до поставок летальної зброї в Україні. "Нещодавнє рішення президента США Дональда Трампа про постачання Україні протитанкових ракет Javelin частково стало відповіддю на цю загрозу. Канада також схвалила продаж зброї в Україні, тоді як кілька країн НАТО висловили підтримку посилення допомоги. Оборонний бюджет США на 2018 рік, підписаний Трампом у середині грудня, враховує у себе 350 мільйонів доларів США на військову допомогу Україні. Все це створює стимул до швидких дій Росії у новому році, перш ніж з'явиться нова зброя, і може вступити в силу збільшена військова допомога", - вважає експерт.

Він також упевнений у тому, що є загроза військового конфлікту Росії з країнами НАТО. "У минулому році Росія розмістила ракетні комплекси "Іскандер" і сучасні системи протиповітряної оборони С-400 у своєму балтійському анклаві Калінінграді і провела великі військові навчання, спрямовані на залякування України, країн Балтії та скандинавських країн. Зі свого боку, деякі сусіди України з НАТО розмістили бойові і важкі озброєння і направили тренерів і консультантів в Україну", - наголосив Кілкуллен.

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: