Хіти тижня. Готується до великої війни: Експерт вказав на небезпечні сигнали з РФ

На думку експерта, Кремль підготував населення до цього, тому росіяни будуть готові схвалити нову спробу захопити частину територій України.

Росія завершила цикл підготовки до великої війни, масштабної, з захопленнями нових територій. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів голова Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак, передають Патріоти України.

При цьому він зазначає, що до закінчення президентських виборів в Росії і навіть деякий час після них нічого не буде. "Безумовно, для Путіна глобальна мета - це руйнування самої основи України як незалежної держави. Для Путіна зараз військовий важіль не є основним. Він розуміє, що з наявністю обмежених ресурсів, які зараз є у Росії, з наявністю жорсткої протидії з боку основних гравців світової арени, перш за все США, йому немає сенсу затівати якусь атаку а-ля пробити коридор до Криму або захопити частину Лівобережної України. Швидше, ситуація виглядає так: він готовий загрожувати Україні, трактуючи всьому світу, що на території України йде нібито війна між Росією і Сполученими Штатами, хоча ми розуміємо, що це такий хитрий фейк", - вважає Бадрак.

Але при цьому, вважає експерт, Путін буде фокусуватися на веденні підривної діяльності в українському політикумі. "Але я думаю, що він дуже недооцінює те, як змінилася ментальність українців в процесі цієї війни. Я думаю, що Путін або просто цим мало цікавиться, або його захищають від основної інформації, або він живе в якійсь іншій реальності, в якій він не розглядає саму Україну як учасника подій, а розглядає лише як певний суб'єкт, який він використовує в своїй боротьбі із західним світом. Дуже складно малювати реальне сприйняття Путіна. Але те, що воно базується на його українофобстві, хворобливому уявленні про те, що він мережив ворогами, як раз породило ті ідеї, які він транслює. Безумовно, самі передумови дуже схожі на гітлерівські. Гітлер піднявся на те, що запропонував німцям "встати з колін". Те ж саме пропонує Путін. Він апелює до російського шовінізму, щоб росіяни відчували себе господарями в світі. Тоді росіянину нібито буде жити краще і легше. Але життя показує, що це далеко не так", - пояснив Бадрак.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...