Хіти тижня. ​Готуйтеся, недолюстровані, вибачення та нові редакції не приймаються: Скасування статті КК про незаконне збагачення спричинить скасування безвізу та кредитів МВФ, - Transparency​

«Перелякані» нардепи, котрі ініціювали судовий розгляд, «чесні» засідателі КС ,як чинна влада, котра занадто обережно боролась протягом п'яти років з корупцією, можуть жорстоко поплатитись за розчарування ЄС. Захід демонструє рішучість.

У тому випадку, якщо Україна не знайде рішення проблеми зі скасуванням статті про незаконне збагачення в Кримінальному кодексі, країну можуть позбавити безвіза, а допомога МВФ буде заморожена. Про це сказано в заяві Transparency, зазначають Патріоти України.

Відповідне рішення Конституційного суду, говориться в документі, порушує міжнародні зобов'язання і «значно послаблює зусилля країни по боротьбі з корупцією». Відзначається, що скасування статті - шанс для легалізації, можливо, незаконно придбаних активів і уникннення кримінального переслідування. На думку організації, теза про те, що таким чином в законодавстві містилося порушення принципу презумпції невинуватості, невірне.

«Навіть якщо буде введений і прийнятий новий закон про незаконне збагачення, він не буде мати зворотної сили, всі закриті зараз поточні справи залишаться закритими, що дозволить корумпованим чиновникам уникнути правосуддя», - сказано в заяві.

Transparency вимагає, щоб всі посадові особи, обвинувачені в корупції були притягнуті до відповідальності, а верховенство закону перемогло.

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України про покарання за незаконне збагачення чиновників. Скасування статті ініціювали 59 нардепів.

Генпрокурор Юрій Луценко пояснив, що текст закону нібито не відповідає практиці юридичного застосування. Президент Порешонко вніс як невідкладний законопроект, котрий враховував зауваження КС. Однак в сказав рішуче ні всім цим намаганням.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...