Хіти тижня. Готуються до війни: З'явилася тривожна інформація про дії Росії в Білорусі

В білоруських ангарах можуть розмістити до 300-400 російських танків, необхідну кількість БТР, БМП і боєприпасів, а також штатну військову техніку.

Перекидання російської військової техніки в Білорусь. Фото: Радіо Свобода.

Програма "Союзної держави про вдосконалення об'єктів військової інфраструктури" для спільного використання з Росією, яку підписав уряд Білорусі 6 грудня, є кроком у майбутній війні. Відповідну думку висловив незалежний військовий експерт Олександр Алесін в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Згідно з документом, Міністерство оборони Білорусі має запропонувати проект програми на розгляд Раді міністрів Союзної держави Білорусі і Росії. "Звичайно, це означає, що Білорусь і Росія починають більш серйозно готуватися до майбутньої війни з "нашими західними партнерами", - заявив він щодо планів білоруського уряду удосконалювати об'єкти військової інфраструктури.

За його словами, мова йде про розміщення в ангарах і складах країни російської військової техніки, яка належить частинам об'єднаного регіонального угруповання РФ. "Попередні маневри показали, що, якщо російські частини з цього угруповання розгортаються на території Росії, це займає не дні, а тижні. Адже багато часу йде на навантаження-розвантаження. Тому буде обраний інший варіант: техніку і боєприпаси зберігатимуть тут, а живу силу при потребі швидко доставлять по повітрю або поїздом", - зазначив експерт.

Він вважає, що в білоруських ангарах можуть розмістити до 300-400 російських танків, необхідну кількість БТР, БМП і боєприпасів, а також штатну військову техніку. Однак, Алесін вважає, ці сховища залишаються в білоруській юрисдикції і вважати їх іноземними базами не можна.

"І платити за їх утримання доведеться з нашого бюджету. А ось переїзд техніки, оренду залізничних вагонів і інші транспортні втрати доведеться, мабуть, покривати Росії. На випадок загострення ситуації передбачено, що орендуватимуть цивільні літаки для перекидання сил. Ця практика зараз розширюється", - зазначив Алесін.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...