Хіти тижня. Гроші на крові: Стало відомо, скільки платили командирам "Беркута" за розгін Майдану (інфографіка)

За виконання незаконних указів командування під час Майдану було заплачено 30 мільйонів гривень.

Фото: ФБ

Бійці спецпідрозділу "Беркут" отримували від трьох до п'яти тисяч гривень за застосування сили проти активістів Майдану. Про це пише в Facebook Адвокатська дорадча група, повідомляють Патріоти України.

"З клопотання про запобіжний захід, оголошеного в судовому засіданні, в кабінеті на Богомольця, 10 Гриняк в присутності Серединського надавав командирам спецпідрозділів МОП "Беркут" системи МВС України з різних регіонів України, які задіяні у охороні громадського порядку у м. Києві, під виглядом заохочень, премій та матеріальних допомог тощо, неправомірну вигоду у грошовій формі у сумі по 700 тис. - 800 тис. грн. щоразу на кожний великий підрозділ МОП "Беркут" системи МВС України (полк, батальйон)", - сказано в повідомлений ії.

Судячи з опублікованої інфографіки, за виконання незаконних указів командування під час Майдану було заплачено 30 мільйонів гривень. Разово рядовий підрозділу отримував близько 3 тисяч гривень, а офіцери - по 5 тисяч.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...