Хіти тижня. І на Донбасі, і в Криму: Генерал зробив прогноз, на що здатний Кремль перед виборами

Анатолій Лопата впевнений, що президент РФ буде намагатися добиватися розміщення миротворців на Сході України на своїх умовах.

Анатолій Лопата. Фото: соцмережі.

Протягом декількох місяців, що залишилися до чергових президентських виборів в Росії, Володимир Путін не буде загострювати ситуацію на сході України; його тактика буде іншою. Таку думку "Обозревателю" висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата, передають Патріоти України.

"Зрозуміло прагнення керівника РФ перемогти на майбутніх виборах, однак його дії на сході України не будуть загострюватися в силу того, що загострення на Донбасі ні до чого хорошого призвести не може", - сказав він.

"Ми не повинні чекати того, що завтра або післязавтра, найближчими місяцями до виборів у Путіна вистачить потужності і волі для того щоб перейти до більш жорстких дій щодо розгортання широкомасштабних бойових дій на сході нашої країни", - запевнив генерал.

На його думку, президент Росії буде діяти інакше. "Думаю, сьогодні він буде робити все для того, щоб показати свою миролюбну сторону, особливо в Донецькій і Луганській областях". Лопата не сумнівається в тому, що в Кремлі "ніколи не визнають їх своїми, їм би зберегти Крим", але вони будуть готові до торгу з питання миротворчої місії на Донбасі. "Торги будуть, в тому числі з керівництвом України, щодо врегулювання цього конфлікту. І Путін буде робити все для того щоб продемонструвати світовій спільноті своє бажання розрулити ситуацію", - спрогнозував генерал. У той же час він припустив, що Росія все ж намагатиметься зробити так, щоб миротворчі сили на сході України були розгорнуті на її умовах.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...