Хіти тижня. І ще раз про мову: У кулуарах ПАРЄ Угорщина розіграла проти України брудну провокацію (фото)

Угорці поширили листівки, у яких написано, що українське законодавство є найгіршим у Східній Європі. Наводяться порівняння з Сербією, Румунією, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою та Польщею.

Зал засідань ПАРЄ. Ілюстрація:5 канал

Противники мовної політики українського закону "Про освіту" в коридорах Палацу Європи у Страсбурзі, де зібралася Парламентська асамблея Ради Європи, поширили пам'ятки, які стверджують про те, що Київ обмежує вивчення як мов меншин, так і державної мови. Про це пише Європейська правда, передають Патріоти України.

У брошурах, які роздають депутатам, написано, що українське законодавство є найгіршим у Східній Європі. Наводяться порівняння з Сербією, Румунією, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою та Польщею.

Згідно з текстом листівки, Україна створює не тільки перешкоди для навчання представників нацменшин їх рідних мов, але також "заважає вивченню української мови". Причому стверджується, що представникам меншин викладають українську як рідну мову, а не як іноземну. Нібито через це, а також через неналежну кваліфікацію вчителів, угорці на Закарпатті мають погані результати ЗНО з української мови.

"Новий закон про освіту знищує школи з викладанням на мовах меншин", - сказано в брошурі.

У пам'ятках не вказані дані про автора, але у виданні припускають, що це представники Угорщини.

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...