Хіти тижня. Як саме Росія хотіла "перезавантажити" відносини із США: Західне ЗМІ дізналося про таємний план Путіна

Посольство РФ у Вашингтоні відмовилося пояснювати деталі документу, Білий дім, у свою чергу, не заперечив його існування.

Путін дуже сподівався на допомогу Трампа. Ілюстрація: РБК.

Після інавгурації Дональда Трампа Президент Росії Володимир Путін намагався досягти широкомасштабного перезавантаження відносин між РФ та США. Декілька місяців тому глава Кремля передав через уповноваженого посла у Державний департамент США документ, в якому йшлося про "відновлення дипломатичних, військових і розвідувальних каналів, заблокованих після агресивний дій Росії в Україні та Сирії". Про це повідомляє BuzzFeed News, в чиє розпорядження і потрапило "таємне послання" Путіна, передають Патріоти України.

План стабілізації відносин між двома державами пропонувалося ввести в дію негайно, зауважує видання. Зокрема, передбачалося, що до квітня Андрій Крутських, радник російського президента з питань кібербезпеки, зустрінеться зі своїм американським колегою для обговорення "інформаційної безпеки". До травня обидві країни повинні були провести "спеціальні консультації" щодо "ситуації в Україні", війни в Афганістані, іранської ядерної угоди та денуклеаризації КНДР. До моменту першої особистої зустрічі Путіна і Трампа глави ЦРУ, ФБР, Пентагону та інших відомств повинні були поспілкуватися зі своїми російськими колегами з "питань, що входять в їх компетенцію", роз'яснює зміст документу автор публікації.
"Цей документ просто ігнорує все те, що спричинило кризу у відносинах штатів та Росії, та робить вигляд, ніби втручання у вибори США та збройного конфлікту в Україні взагалі не було", – обурюється колишній співробітник розвідки Анджела Стент.
"Просуваючи свій план перезавантаження, Москва, здається, недооцінила політичну віддачу, з якою б довелося зіткнутися адміністрації Трампа в разі повномасштабного зближення на тлі гучних розслідувань ФБР і Конгресу щодо його потенційної змови президента США з Росією", – коментує документ автор статті Джон Хадсон.

Посольство РФ у Вашингтоні відмовилося пояснювати деталі документу, Білий дім, у свою чергу, не заперечив його існування, проте відмовився називати ім'я російського чиновника, який його передав, додає американське видання.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...