Хіти тижня. Якщо Україну здадуть: Bloomberg попереджає "путінофілів" у Європі про їхнє дискомфортне майбутнє

Президент Росії Володимир Путін може спробувати зайти в країни НАТО, якщо не зупинити агресію Москви в Україні.

Евелін Фаркас

Про це заявила екс-заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

"Не думаю, що Путін хоче війни з НАТО або США. Однак, якщо ми не будемо протистояти йому в Україні, у нього з'явиться спокуса випробувати нашу рішучість в країнах НАТО, на які поширюється дія 5 статті", - сказала Фаркас.

Вона додала, що при цьому Росія використає не традиційне вторгнення, а місцеві сили, "щоб побачити, чи зможе змусити нас виглядати слабкими і спровокувати розбрат в НАТО".

"Його кінцевою метою є слабкий Захід і знищення таких інститутів, як НАТО і ЄС, щоб Захід не міг протистояти РФ в її близькому зарубіжжі", - зазначила Фаркас.

За її словами, аналогічні цілі Росія ставить перед собою в Сирії і в цілому на міжнародній арені.

"Росія вважає себе світовою державою. Вона зацікавлена ??в продажу зброї і нафти по всьому світу і тільки США і її союзники, і інститути можуть скласти їй конкуренцію", - уточнила Фаркас.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...