Хіти тижня. Є небезпека? Названо зброю Росії, за якою варто стежити під час навчань "Схід-2018"

Від сьогодні і впродовж п’яти наступних днів Росія буде демонструвати військову силу, влаштувавши на своєму Далекому сході найбільші військові навчання за майже 40 років. Business Insider перелічує п’ять зразків зброї, на які варто звернути увагу під час "Схід-2018", повідомляють Патріоти України.

Очікується, що президент Володимир Путін відвідає маневри «Схід-2018», у яких будуть брати участь 300 тисяч російських солдатів Східного і Центрального оборонного округу. Нічого подібного Кремль не влаштовував з 1981 року. Монголія і Китай теж відправлять в Росію свої контингенти, в той час як країна-член НАТО Туреччина повідомила, що ще «розглядає пропозицію» взяти участь у навчаннях. Голова штабу Росії Валерій Герасімов оголосив, що у маневрах буде задіяно багато модернізованого і нового озброєння включно з танками, бойовими літаками і кораблями.

Перш за все, видання радить простежити за маневрами російського Су-35 – багатоцільового винищувача четвертого покоління з місцем для одного пілота на борту і двома двигунами. Цей літак став символом російсько-китайської військової співпраці після того, як Армія народної оборони КНР замовила 24 таких у 2015 році. На кінець минулого року в арсеналі Пекіна з’явилося 14 Су-35. Поставка решти літаків має відбутися до кінця наступного року. Су-35 оснащений пасивним радіолокаційним радаром, здатним виявляти цілі в радіусі 400 кілометрів. Він також може відстежувати до 30 повітряних об’єктів одночасно. Від початку літак розроблявся лише для експорту.

Однак, російські ВПС були першими, хто їх закупив у 2009 році, а потім разом з ракетами С-400 розгорнув на Далекому сході в 2016 році. Також Business Insider радить звернути увагу на фронтовий бомбардувальник Су-34. Це надзвуковий літак середньої дальності польоту, який може виконувати завдання за будь-якої погоди. Він базується на Су-27Б, оснащений двома двигунами і двома місцями для пілотів. Він був розроблений для тактичних ударів по наземних і морських цілях. В 2016 році Росія розгорнула свої Су-34 в Ірані і Сирії для проведення авіаударів. Завдяки своїм розвідувальним можливостям, цей літак здатен завдавати удари як вдень, так і вночі. Росія збирається замінити ним Су-24 і Ту-22М3 у своєму арсеналі.

Щодо сухопутної техніки, то видання звертає увагу на російські танки Т-90С. Його вежа оснащена лазерною системою наведення, яке веде до цілі ракети 9M119 «Рефлекс». Радіус дії останніх сягає 4 кілометрів. При цьому, ракети досягають цілі на максимальній відстані за 11,7 секунд. Їхня мета – знищувати танки з активною бронею, а також збивати повітряні цілі, які літають не високо, наприклад гелікоптери. Також видання радить простежити за тим, як під час «Сходу-2018» покажуть себе ракетні фрегати класу «Адмірал Горшков», відомі також як «Проект 22350». Це найновіші російські фрегати, які були поставлені на озброєння в липні.

Очікується, що під час навчань вони будуть маневрувати з оновленими крилатими ракетами «Калібр» на борту. Ці ракети здатні уражати ціль в радіусі 1500-2500 кілометрів. Їх Росія теж використовує в Сирії, однак запускає не кораблів, а з наземних платформ. Також видання звертає увагу на китайські танки «Типу-99», оснащені 125-міліметровою гарматою і системою перезарядки карусельного типу, які теж будуть брати участь у «Сході-2018».

Вперше Пекін показав ці танки під час 50-ї річниці з дня заснування КНР у 1999 році. Як і російський Т-90С, китайські танки теж оснащені ракетами 9M119 «Рефлекс» і системами лазерного наведення. Однак, на відміну від російського аналога, китайська бойова машина повторює дизайн американського М1А1 і німецького «Леопарда 2».

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...