Хіти тижня. "Є тільки один варіант для влади перевести процес у не революційне русло", - Муждабаєв Саакашвілі

Заступник генерального директора телеканала ATR Айдер Муждабаєв зазначив, що після арешту лідера "Руху нових сил" у центрі Києва проходить найбільша акція протесту після Євромайдану.

У зв'язку з масштабами протестів у Києві заступник генерального директора телеканала ATR Айдер Муждабаєв закликав президента України Петра Порошенка звільнити лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі, щоб знизити напруженість. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України.

"Ставитися може кожен як хоче – констатуємо факти. Майдан – повний. Арешт Саакашвілі вдався на славу. Усе, як передбачали, до чого влада планомірно послідовно покроково і невтомно йшла. Сценарист Порошенко може бути задоволений: жодного збою, усе йде, як по нотах. Тепер уже можна точно сказати: це реально найбільша акція протесту після Євромайдану. Можна говорити, звичайно, що всі ці тисячі людей у середині вогкого вихідного дня – проплачені або "члени секти Саакашвілі", але це буде дуже безглуздо звучати", – зазначив журналіст.

На думку Муждабаєва, генпрокурору України Юрієві Луценку потрібно змінити запобіжний захід для Саакашвілі на підписку про невиїзд.

"Я бачу тільки один варіант для влади перевести процес у не революційне русло. Порошенко повинен негайно дати вказівку Луценку звільнити Саакашвілі. До того ж не під домашній арешт із браслетом, а під підписку про невиїзд. А ще краще – просто звільнити під зобов'язання ходити на допити. Жодного ризику, що Саакашвілі виїде з України, до нещастя для його колишнього друга, немає", – наголосив він.

Журналіст додав, що президенту необхідно виступити в парламенті із примирливою промовою, визнати гостру проблему корупції і заявити про підтримку Національного антикорупційного бюро.

"Йому не повірять, але напругу і протистояння у висхідній фазі буде зупинено. Це, на мій погляд, умова необхідна, але не достатня... Ми знаємо вміння Петра Олексійовича зупинятися в останній момент, сподіваюся, воно йому допоможе і цього разу. Якщо ні – я ні йому, ні нам, ні нашій країні в борні не заздрю. І дуже цього не хочу", – підсумував він.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...