Хіти тижня. "Їхні кораблі не зупинятимуть": Дипломат підказав оригінальний спосіб вирішити проблему в Азовському морі

На думку Сергія Корсунського, китайцям цікаві наші порти і транспортні магістралі, отже можна цим скористатися.

Сергій Корсунський. Фото: соцмережі.

Україна повинна створювати острови зацікавленості для Заходу. Про це в інтерв'ю сказав дипломат Сергій Корсунський, передають Патріоти України.

"Сьогодні - це армія, яка воює з Росією, добровольчий і волонтерський рухи. На Заході такі речі вивчають. Їм важко було уявити, що ми - з безгрошів'ям і бардаком - зможемо встояти. Але ми поки не створили специфічну зацікавленість, яка залучала б іноземних партнерів", - пояснює він.

Уявімо, що віддаємо всі морські перевезення портів у Маріуполі та Бердянську китайцям, пропонує дипломат. "Їхні кораблі Росія навряд чи зупинятиме в Азовському морі. Так, втратимо гроші. Але збережемо Азовське море. Це - стратегія. Так працюють усі країни - відкривають свій ринок. Також має бути нормальна правова система захисту власності й суди. Ми цікаві їм, і давно. У 2013 році вони проголосили концепцію "Один пояс - один шлях" (пропозиція об'єднаних проектів "Економічного поясу Шовкового шляху" і "Морського Шовкового шляху XXI століття". Ініціатива передбачає $1 трлн інвестицій і може охопити понад 60 країн. - ред.). Один із маршрутів пролягає Чорним морем", - говорить експерт.

На думку Сергія Корсунського, китайцям цікаві наші порти, транспортні магістралі, земля. "Чому б не віддати деякі порти? Грецький порт Пірей китайці купили за 18,6 мільярда доларів. Він як працював, так і працює. Вони ж його не вивезли в Пекін. Тільки прапор китайський висить. Але треба чітко сформулювати правила. Наприклад, заборонити продавати їм нашу землю - тільки давати в оренду", - додає він.

Джерело: Gazeta.ua

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...